Samsunspor büyük kazadan son anda kurtuldu | Güncel Haber
23 yıl önce Malatya deplasmanına giderken kazada 5 üyesini kaybeden Samsunspor dün de büyük bir kaza atlattı. Samsunspor otobüsüne kent girişindeki hemzemin geçitte yük treni çarptı. Geçitte bariyerlerin açık olduğunu söyleyen otobüs sürücüsü Recep Terzi, "Trenin ışıkları bile yoktu" dedi
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'un yakasını talihsizlik bırakmıyor. 23 yıl önce Malatyaspor ile oynayacağı maça giderken trafik kazası sonucu üç oyuncu, teknik direktör ve şoförünü kaybeden Samsunspor, dün de büyük bir kaza atlattı. Kardemir Karabükspor deplasmanından dönen Samsunspor kafilesini taşıyan otobüse, Belediyeevleri Kavşağı hemzemin geçidinde, Arif Poyraz yönetimindeki, 46006 sefer sayılı Samsun-Azot seferini yapan yük treni çarptı.
ERKEN FARK ETTİM
Kazayla ilgili olarak gazetecilere bilgi veren kulüp otobüsünün şoförü Recep Terzi, Belediyeeveleri Kavşağı'ndan tesislerin bulunduğu Doğupark'a girmek için hemzemin geçide geldiğide bariyerlerin açık olduğunu vurguladı. Terzi kazayı şöyle anlattı:
"Tam geçitte ışıkları bile olmayan treni fark ettim gaza yüklendim. Tren otobüsün arka sol lastiğe çarptı ve bizi kenara itti. Eğer erken fark etmemiş olsaydık, tren otobüsün ortasından vuracaktı. Durum daha kötü olabilirdi.' Samsunspor Koordinatörü Tarkan Demirhan ise hemzemin geçitteki sinyalizasyon ışıklarının kendilerine yeşil yandığını belirterek, 'Tam bu sırada trenin geldiğini fark ettik. Şoförümüz kazayı engellendi. Otobüsten dışarı çıktılar. Çok büyük bir kaza atlattık" şeklinde konuştu. Kaza sırasında Samsunspor oyuncularından Hakan Arslan'ın dudağı patlarken, Serdar Özkan'ın da ayağını koltuğa çarparak haifi yaralandı.
Geçidin bariyeri açıktı
Otobüsün sürücüsü Recep Terzi, tren gelmeden önce kapatılması gereken bariyerlerin kaza öncesinde açık olduğunu belirtti. Terzi, trenin ışıklarının yanmadığını iddia etti.