Samsung E250 Oyun Yüklemek (Çok Basit)
(Resimle bile bu kadar net anlatılamaz)
Merhaba,
Öncelikle bu anlatım tamamen bana aittir. (cakirTs)
Anlatım 2 saatimi aldı.
Önemli Not: Bluetooth aletiniz olması gereklidir.
1- İlk önce E250 telefonumuzu elimize alalım. Telefonumuza *#52828378# yazıyoruz. Önümüze çıkan menüde "OTA type setting" i seçiyoruz. Karşımıza iki tane seçenek çıkacak. Oradan "Serial bearer OTA" yı seçiyoruz.
2- Daha sonra telefonumuzdan "Java Dünyası" nın içine giriyoruz. Orada telefonumuzun kendine ait 4 adet oyunu olacaktır. O oyunlar herhangi birinin üzerine gelip "Şeçenekler" tuşuna basıyoruz. Sonra "Şebeke Ayarları" nı şeçiyoruz. Orada karşımıza çıkan ilk satıra yani "APN" adlı satıra küçük harflerle "internet" yazıyoruz. Ve kaydediyoruz. Böylece telefonumuzun ayarlarını yapmış olduk.
3- Şimdi sıra geldi bilgisayarımıza kurmamız gereken programlara...
Aşağıda vermiş olduğum linki bilgisayarınıza indirin. Download Link; Üye olmadan linkleri göremezsiniz. Üye olmak için tıkla Rar şifresi:Üye olmadan linkleri göremezsiniz. Üye olmak için tıkla
4- İndirdiğiniz dosyada 3 tane program olması lazım. İlk önce "SoftickPPP234-en" bu programı kurun.
Progamın nasıl kurulucağını Üye olmadan linkleri göremezsiniz. Üye olmak için tıkla öğrenebilirsiniz.
5- Daha sonra "BlueSoleil" adlı gerekiyor.Aşağıdaki linkten indirin ve programı kurun. Ve crackleyip programı full yapın. Download Link; Üye olmadan linkleri göremezsiniz. Üye olmak için tıkla
6- İndirme işlemlerimiz bitti. Şimdi Softick programını açın. Masaüstünün sağ en alt tarafında kırmızı çarpılı küçük bir simge çıkacak. O simgeye sağ yıklayıp "Activate PPP" diyin. Biraz bekleyin. (Simgedeki kırmızı çarpı işareti gidene kadar)
7- Şimdi BlueSoleil programını açalım. (Masaüstündeki kısayolu tıklayabilirsiniz). Önümüze bir pencere çıkacak. Pencerenin en üstünde sekmeler var. (Dosya,düzen...,bluetooth). O sekmelerden "Bluetooth" sekmesinden "Display Classic View" seçeneğini seçin. Böylece bluetooth programını açmış olduk.
8- Şimdi bluetooth cihazını usb'den bilgisayara bağlayalım. Biraz bekleyin. (Sağ en alttaki bluetooth simgesi soluk renkten mavi renk olana dek bekleyin.)
9- Şimdi telefonumuzun bluetooth'unu açalım. (Kısaca "Menü-3-5-1-Seç"). Bluetooth programına geri dönelim ve ortadaki sarı top şeklindeki simgeyi tıklayalım. Biraz bekleyelim. (Bizim telefonumuz orada çıkana dek).
10- Telefonumuz orada görününce programdaki telefon işaretini farenin sol tuşu ile bir kez tıklayalım. Daha sonra yukarıda 12 tane simge göreceksiniz. Onlardan bazıları parlak olacak. O 12 simgeden soldan 3. yü çift tıklayalım. Önümüze "Connecting to (telefonunuzun ismi)" çıkacak. O pencerede sizin COM bağlantınız yazacaktır. (Örn;COM4,COM5 gibi). Onu aklınızda tutun. (Bir yere not edin). Telefonunuza gelen uyarı mesajına "Evet" diyin.
Şuan telefonumuz pc ile bağlanmış durumdadır.
11- Sıra geldi Softick ayarını yapmaya...
Şimdi sağ en alttaki softick programına sağ tıklayıp "Settings" sekmesine girin. Yukarıdaki sekmelerden "Bluetooth/Serial" sekmesini tıklayın. Şimdi bir kenara ettiğimiz COM kaç ise onu işaretliyelim o kutucukdan. Ve "Tamam" diyelim.
12- Şimdi önceden indirmiş olduğumuz bir oyunu yükleme zamanımız geldi.
İlk önce indirmiş olduğunuz E250 Programları adlı klasörün içindeki "Uploader" adlı programı açalım. (O programı kurmanıza gerek yoktur. Direkt çalışır.)
Programdaki "Add" seçeneğini tıklayıp indirmiş olduğumuz herhangi bir oyunun ".Jad" dosyasını seçin. [NOT: Başka siteden indirmiş olduğunuz oyun belki çalışmayabilir. Onun için bu siteden (forumgaleri.com) dan oyunlarınızı indirin. Çalışması garantidir.]
13- Şimdi telefonumuza #*5737425# kodunu girelim. Karşımıza çıkan menülerden "PPP UP" adlı seçeneği tıklayın. Karşınıza iki seçenek daha gelecek. O seçeneklerden "Bluetooth" u seçin. Seçince telefonumuz otomatikmen ilk şeçeneklere geri dönecek. Bu seferde "Seri Yükleme" yi seçin. Biraz bekleyin. Önünüze çıkan kutu mavileşip doluyorsa oyun yükleniyor demektir. Eğer telefon resetlendi ise bir yerde hata yapmışsınız demektir. Yapmış olduğunuz hatayı konuyu tekrar okuyarak giderin. (En ufak yeri atlarsanız hata yapmış olursunuz).
NOT: Her oyun yüklediğinizde telefona reset atın. Çünkü telefona peşpeşe iki oyun yükleyemezsiniz. Bende bu işlemleri sizin gibi en baştan yaptım. Programları bile silip en baştan kurdum. Ve telefona oyunu yükledim.
Bundan daha açık bir şekilde oyun nasıl yüklenir anlatılamaz. Lütfen emeğe saygı gösterelim. Bir teşekkürü boş geçmeyelim.
"Konu anlatım: cakirTs"
Alıntı değildir.
Cevaplardan alıntı;
Alıntı:
valla helal olsun yaptım oynadım %100 çalışıyor arkadaşlar ve yapmam 20 dakkayı bulmadı herkese iyi oyunlar .