Max Payne 2
adlı üyemiz haftanın üyesi olarak seçilmiştir. Başarılarının devamını dileriz.
ÖDÜL
+15.000 REP
Yükleniyor...

Forumgaleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama B.Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Bağış Yap
Go Back   Forumgaleri > OYUN BÖLÜMÜ > Forumgaleri Özel Uploadlar > Fps (First Person Shooter)

Bugüne özel indirimli Günün Fırsatını görmek için tıklayın

Benzer Konular
Konu Cevaplayan Forum cevap Son Mesaj
Red Orchestra 2 Heroes of Stalingrad[FULL][PC][Crack İçindedir] uploader34 Karışık Oyunlar 0 09-27-2011 09:37
Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad Zamunda Full İndir | Download | Torrent cakirts Torrent Oyunlar 0 09-22-2011 06:54
Red Orchestra 2 Heroes of Stalingrad[FULL][PC][Crack İçindedir]Yorumlara +Rep uploader34 Karışık Oyunlar 0 09-19-2011 07:29
Red Orchestra 2:Heroes of Stalingrad Full Download | Oyun İndir | PC | Crack | Alternatifli cakirts Karışık Oyunlar 0 09-14-2011 03:39
Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad (2011/ENG/Beta) bazlama Karışık Oyunlar 0 09-05-2011 12:33

Konuyu değerlendir - Red Orchestra 2 Heroes of Stalingrad Full Download | Oyun İndir | 2011 | Pc | Tek Link.
(6)
Değerlendirme: Toplam 6 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi 4,50 puandır.

Cevap yaz Yeni Konu aç

Seçenekler Stil
Alt 10-11-2011, 01:31   #1
FGC
Forum Görevlisi

FGC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yer: Forumgaleriden
Konular: 358
Seviye: 41 [� Bé-Yêu �� Bé-Yêu �� Bé-Yêu �� Bé-Yêu �� Bé-Yêu �]
Paylaşım: 1521 / 1521
Güç: 910 / 1940
Tecrübe: 58%
Teşekkür Etti: 1.066
Teşekkür Aldı: 2.736
İtibar Puanı: 306819
Seviye: FGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond repute
icon52 Red Orchestra 2 Heroes of Stalingrad Full Download | Oyun İndir | 2011 | Pc | Tek Link

FGC
ISO
8x1GB

Üye olmadan linkleri göremezsiniz. Üye olmak için tıkla

En Düşük Sistem Gereksinimleri:
İşletim Sistemi: Windows XP / Vista / 7
İşlemci: Dual Core 2.3 GHz
Bellek: 2 GB
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 7800 GTX / ATI Radeon HD 2900
Grafik Belleği: 256 MB
Boş Alan: 8 GB

Çıkış Tarihi: 14 Eylül 2011
Oyun Türü: FPS

Tripwire Intertive'in uzun yıllar üzerinde çalıştığı ve biz oyuncular tarafından merakla beklenen 2. Dünya Savaşı konulu FPS oyunu Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad geçtiğimiz hafta piyasaya sürüldü. Hafta boyunca oyunu oynadım ve izlenim yazımı yazdığım kapalı betadan beri nelerin değiştiğini kayıt ettim, bunları inceleme yazımda ufaktan anlatacağım. Firmanın ve oyunun tarihi hakkında konuşmak istemiyorum zira izlenim yazısında bunlardan bahsettim. İsterseniz direkt olarak incelemeye başlayalım ve 2. Dünya Savaşı konulu oyunlar gerçekçi bir oynanışla ne kadar zevkli olabilir gelin hep birlikte bakalım. Silahlarınızı hazırlayın, 2. Dünya Savaşı'na geri dönüyoruz.

Açık alanda bulunan askerler teker teker avlanacağa benziyor.

Tek kişilik senaryo nasıl yapılmamalıdır işte Red Orchestra 2'de bunu anlıyoruz!

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad, 2. Dünya Savaşı döneminde 1942 - 1943 yıllarında Ruslar ve Almanlar arasında gerçekleşen Stalingrad Savaşı'nı konu alıyor. Oyunun tek kişilik senaryo bölümünde herhangi bir hikaye akışı yok, ilk önce Alman oluyorsunuz ve sırayla bölümleri geçmeye çalışıyorsunuz daha sonra ise Rus senaryosu açılıyor ve oradaki bölümleri geçiyorsunuz. Senaryo kısmında 12 adet Alman (ekstra alıştırma bölümleri de var Alman senaryosunda) ve 12 adet Rus bölümü bulunuyor. Bu bölümler arasında dediğim gibi bir hikaye akışı yok, sırayla oynuyorsunuz ve bölüm içindeki görevleri yapıyorsunuz. Bu görevler de her bölümde tamamiyle aynı, ya bir yeri ele geçiriyorsunuz ya da bir yeri savunuyorsunuz. Battlefield: Bad Company'nin tek kişilik kısmına kötü diyordum ve sevmiyordum ancak bu oyunun tek kişilik kısmı daha da bir kötü. Aslında senaryo kısmı diye Tripwire Interactive'in size sunduğu çoklu oyunculu haritaları yapay zekalı botlara karşı oynatmak ve sizi çoklu oyunculu kısma alıştırmak, oyunu öğretmekten ibaret. Her ne kadar yapay zeka yüzünden (düşmanlar zaman zaman aptal gibi ölmeyi bekliyorlar, zaman zaman da kör noktadan sizi vurabiliyorlar) bölümler ve tek kişilik senaryo bir hayli sıkıcı olsa da sizleri çoklu oyunculu modlara hazırlıyorlar. Bu yüzden incelememde oyunda tek kişilik senaryo yokmuş gibi davranacağım, en azından oyunun son puanını verirken öyle olacak. Buna kızan okuyucularımız olabilir ancak oyunu yapılış yönüyle incelememiz gerekiyor, ha bu oyun çoklu oyunculu modlar olmadan sadece bu senaryo kısmı ile piyasaya sürülseydi o zaman vereceğim puanla şimdi vereceğim puan aynı olmazdı. Neden derseniz bu oyun tamamiyle çoklu oyunculu olarak dizayn edilmiş. Ayrıca hatırlarsanız Quake 3 Arena'da da senaryo kısmı bulunuyordu ve oldukça kötüydü, ama çoklu oyunculu modları ile oyun tam bir klasikti.

Arkadaşlarınızı toplayın ve 2. Dünya Savaşı'nın kaderini belirleyin

Oyunun çoklu oyunculu modlarına girip oynamaya başladığınızda kendinizi başka bir dünyadaymışsınız gibi hissediyorsunuz. Çoklu oyunculu kısımda 3 adet mod bulunuyor; bunlar "Firefight", "Countdown Mode" ve "Territory". Firefight modu diğer FPS oyunlarında bulunan "Team Deathmatch" moduyla tamamiyle aynı, modda iki takım savaşıyor ve belirli bir sürede en fazla öldüren veya öldürme limitine ulaşan takım kazanıyor. "Countdown Mode"da ise her insanın bir adet hakkı bulunuyor ve ölürseniz tur sonuna kadar beklemek zorunda kalıyorsunuz. Son olarak "Territory" modunda ise iki takım haritalardaki bölgeleri ele geçirmeye çalışıyor ve bölgeleri ilk ele geçiren takım oyunu kazanıyor. Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad'ın çoklu oyunculu kısmı 64 kişilik sunucuları destekliyor, geniş haritalarda 64 kişi ile oynarken kendinizi gerçek bir savaşın ortasında hissedebiliyorsunuz. Geniş haritalar demişken oyunda şu anda 10 adet harita bulunuyor ve hepsinin dizaynı da çok güzel. 10 adet harita az sayılabilir ancak firma ilerde oyuna yeni haritalar ekleyecektir. Gelelim oyunun oynanışına; Red Orchestra 2'nin oynanışı son derece gerçekçi. Oyunda bulunan tüm silahlar ve kullandığınız tanklar gerçek tepkimeler veriyor. Evet, oyunda tankları da kullanabiliyorsunuz. Tankların içleri tamamiyle 3 boyutlu olarak modellenmiş. Tankın istediğiniz kısmına geçebiliyorsunuz ve bu geçişler animasyonlar eşliğinde oluyor, yani direkt olarak istediğiniz koltuğa ışınlanmıyorsunuz. Tankları kullanmak ve tank savaşları da son derece eğlenceli. Bunun haricinde izlenim yazımda da belirttiğim gibi oyunda bir de siper sistemi bulunuyor, bu siper sisteminin kullanışı oldukça kolay ve bir FPS oyununda gördüğüm en iyi siper sistemi. Tek bir tuşa basıp siper alıyorsunuz ve rahatlıkla kafanızı istediğiniz gibi hareket ettirip düşmanlarınızı vurabiliyorsunuz. Bir de moral sistemi bulunuyor Red Orchestra 2'de, eğer takım arkadaşlarınız yanınızda teker teker can veriyorsa veya bir makinalı tüfek ateşi karşısındaysanız moraliniz bozulabiliyor ve hareketleriniz de ona göre değişiyor. Tek kurşunla ölebildiğinizi ve bu oyunun tam bir takım oyunu olduğunu da belirtmek istiyorum, eğer Call of Duty ve Battlefield oyunlarında olduğu gibi ramboculuk yaparım diyorsanız oyundan zevk alamazsınız ve anında ölüp çıldırabilirsiniz. Zaten o tür oyunları seviyorsanız Red Orchestra 2'ye bakmayın bile. Çünkü Red Orchestra 2 gerçekçi bir oynanış isteyenlerin ve simülasyon tarzı oyunları sevenlerin oyunu.

Askerlerin parçalanma efektleri çok gerçekçi, kan gövdeyi götürüyor.

Çoklu oyunculu modlarda takımlardaki sınıfların dengesi de güzel ayarlanmış. Her takımda 8 adet sınıf bulunuyor ve bu sınıflardaki asker sayısı da limitli oluyor. Yani bir takımdaki insanlar tamamiyle keskin nişancı olup pusu kuramıyor. Red Orchestra 2'de günümüz çoklu oyunculu FPS oyunlarında standart olduğu gibi seviye atlama sistemi bulunuyor. Seviye atladıkça yeni silahlar açabiliyor ve madalyalar kazanabiliyorsunuz, oyunun istatistik ekranı da son derece detaylı. İstatistik ekranında oynadığınız oyunlar hakkında ve oyundaki gelişiminiz hakkında her türlü bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Çoklu oyunculu modlarda da küçük hatalar bulunuyor ne yazık ki. Zaman zaman sunucuya girdiğinizde oyun çökebiliyor, Punkbuster (en sevmediğim hile yöntemi olduğunu belirtmek istiyorum, oyun hem Punkbuster'ı hem de Valve'nin VAC sistmeni kullanıyor) sizi oyundan atabiliyor, silah açımları çalışmayabiliyor ve sunucularda laglar yaşanabiliyor. Tabii bu sorunlar da zamanla giderilecektir, ancak betası yapılan bir oyunda bu tür sorunları görmek can sıkıcı olabiliyor. Ayrıca Tripwire Interactive o kadar da büyük bir firma değil, o yüzden onları mazur görmemiz gerekiyor.

2. Dünya Savaşı'nı siyah beyaz sanıyordum ancak oldukça renkliymiş?

Red Orchestra 2, grafik motoru olarak Epic Games'in Unreal 3 grafik motorunu kullanıyor. Ancak Tripwire Interactive grafik motoru üzerinde epey oynamalar ve geliştirmeler yapmış gibi gözüküyor. Çevre grafikleri, karakter, silah ve araçlar modellemeleri, animasyonlar, patlama efektleri ve birinci şahıs kamerasından gördüğünüz karakterinizin savaştaki duruma göre verdiği tepkiler son derece şık olarak hazırlanmış. Zaman zaman animasyonlarda garip garip aksaklıklar göze batabiliyor ancak pek de sorun etmenize gerek yok. Bunun dışında fizik ve bez bebek (ragdoll) efektleri de insanı mest ediyor. İlk defa bir FPS oyununda cesetlerin birbiri içine geçmediğini ve üst üste yığıldığını gördüm, her ne kadar küçük bir detay olsa da güzel bir özellik ve görünce mutlu oluyorsunuz. Bunların yanında kan efektleri ve askerlerin patlama anında parçalara ayrılmaları da savaşın ne kadar kötü bir olay olduğunu gözler önüne seriyor. Haritaların bazı yerleri deformasyona da uğrayabiliyor ve binalar yıkılabiliyor, tabii Battlefield 2: Bad Company 2'deki tamamiyle yıkılabilir ortamlar bu oyunda bulunmuyor. Grafikler hakkındaki tek sıkıntım oyunun yüksek sistem gereksinimleri oldu. Her ne kadar ortalama bir bilgisayarda orta grafik ayarlarında oyunu rahatlıkla oynayabilseniz de yüksek grafik ayarlarında en iyi PC'ye sahip olsanız da akıcı olarak oynayamıyorsunuz. Bu durum benim izlenim yazdığım kapalı betada yoktu veya o haritalarda (bazı haritalarda aşırı yavaşlama görülüyor) yoktu, ancak şu anda var. Tripwire Interactive'in de bu konu hakkında bilgisi var ve firma yakında bir yama çıkarıp performans sorunlarını çözeceğini duyurdu. O yüzden oyun sisteminizde yavaş çalışıyorsa tek yapacağınız biraz daha beklemek.

Takım oyununun fotoğrafı ile karşı karşıyayız.

Red Orchestra 2 oynanışı ve grafikleriyle olduğu gibi ses efektleri ile de gerçekçiliği yakalıyor. Oyunda kullanılan tüm silahların ve araçların sesleri gerçeklerinden kayıt edilip oyuna eklenmişler, bunu zaten oyunu oynamaya başladığınızda rahatlıkla anlıyorsunuz. Savaşta askerlerin bağırışları ve çığırışları da duyulmaya değer ve atmosfere çok katkı sağlıyorlar. Bir çoklu oyuncu odaklı oyunda atmosfere ne gerek var diyebilirsiniz belki ancak Red Orchestra 2 sıradan bir oyun değil, ne demek istediğimi ancak oyunu oynayınca anlayabilirsiniz. Müzikler de atmosfere katkı sağlıyorlar ve oyuncuyu havaya sokuyorlar. Oyunu oynarken zaman zaman bazı seslerin gittiğine şahit oldum, forumlara baktığımda bu sorunu yaşayanlara rastladım. Her zaman olmuyor ama zaman zaman oluyor bunu da sizlerle paylaşmak istedim, yakında umarım Tripwire Interactive bu sorunu da giderir.

En sonunda son paragrafa geldim, artık yazıyı bitirip oyuna dönebilirim

Tüm hatalarına rağmen benzersiz bir çoklu oyunculu deneyimini ve bir FPS oyununda olabilecek en iyi siper sistemini sunan Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad'ı simülasyon tarzı FPS oyunlarını sevenlere öneriyorum, unutmayın her güzelin kusuru vardır, ancak eğer sadece Battlefield ve Call of Duty tarzı gerçekçi olmayan ve hızlı oynanışa sahip FPS oyunlarını seviyorsanız Red Orchestra 2'yi sevmemeniz doğal olacaktır. Ayrıca ben oyunlarda senaryoya bakarım ve çoklu oyunculu modlara dokunmam diyorsanız Red Orchestra 2'yi öneremem ne yazık ki. Evet, oyunda hatalar var ve oyunu öğrenme aşaması epey zahmetli ama oyunu bir öğrendiğinizde eğlence dolu saatler sizi bekliyor, bundan emin olabilirsiniz. Tripwire Interactive eski oyunlarında olduğu gibi oyunda bulunan tüm hataları giderecektir ve artık Activision gibi büyük firmalar sağ olsun yavaş yavaş unutmaya başladığımız ücretsiz içeriklerle bizleri sevindirecektir, bundan emin olabilirsiniz. Zaten oyunun mod desteği de bulunuyor, oyunu sevenler de ortaya güzel eklentiler sunacaktır. Artık izin verirseniz orduya dönüp Stalingrad'ı kurtaracağım. Herkese iyi oyunlar.

<<<Tek Link>>>

Konu FGC tarafından (02-15-2012 Saat 05:11 ) değiştirilmiştir.
FGC isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
FGC Adlı Üyeye Bu Mesajı için Teşekkür Eden 10 Kişi:
Alt 10-11-2011, 01:59   #2
PRoFoSYoNeL
Üyeliği durduruldu

Yer: in dibine gir! :)
Konular: 262
Seviye: 21 [� Bé-Yêu �� Bé-Yêu �� Bé-Yêu �� Bé-Yêu �]
Paylaşım: 101 / 508
Güç: 178 / 1015
Tecrübe: 32%
Teşekkür Etti: 69
Teşekkür Aldı: 867
İtibar Puanı: 40807
Seviye: PRoFoSYoNeL has a reputation beyond reputePRoFoSYoNeL has a reputation beyond reputePRoFoSYoNeL has a reputation beyond reputePRoFoSYoNeL has a reputation beyond reputePRoFoSYoNeL has a reputation beyond reputePRoFoSYoNeL has a reputation beyond reputePRoFoSYoNeL has a reputation beyond reputePRoFoSYoNeL has a reputation beyond reputePRoFoSYoNeL has a reputation beyond reputePRoFoSYoNeL has a reputation beyond reputePRoFoSYoNeL has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Red Orchestra 2 Heroes of Stalingrad Full Download | Oyun İndir | 2011 | Pc | Tek Link

bu oyunun cdsini aldım yüklendi ama yinede emeğine sağlık bu oyun çıkalı 3-4 gün oluyor daha.
PRoFoSYoNeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
PRoFoSYoNeL Kullanıcısına Bu Mesajı İçin Teşekkür Edenler:
Alt 10-11-2011, 02:12   #3
FGC
Forum Görevlisi

Seviye: FGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond reputeFGC has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Red Orchestra 2 Heroes of Stalingrad Full Download | Oyun İndir | 2011 | Pc | Tek Link

Alıntı:
PRoFoSYoNeL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu oyunun cdsini aldım yüklendi ama yinede emeğine sağlık bu oyun çıkalı 3-4 gün oluyor daha.
Rica ederim.
Alt 10-11-2011, 04:53   #4
»ØØ9«
Forumgaleri.comdoğru yerdesiniz...

»ØØ9« - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yer: TRABZON
Konular: 22208
Seviye: 93 [� Bé-Yêu �� Bé-Yêu �� Bé-Yêu �� Bé-Yêu �� Bé-Yêu �]
Paylaşım: 3452 / 3452
Güç: 10918 / 11302
Tecrübe: 5%
Teşekkür Etti: 9.199
Teşekkür Aldı: 65.756
İtibar Puanı: 539280
Seviye: »ØØ9« has a reputation beyond repute»ØØ9« has a reputation beyond repute»ØØ9« has a reputation beyond repute»ØØ9« has a reputation beyond repute»ØØ9« has a reputation beyond repute»ØØ9« has a reputation beyond repute»ØØ9« has a reputation beyond repute»ØØ9« has a reputation beyond repute»ØØ9« has a reputation beyond repute»ØØ9« has a reputation beyond repute»ØØ9« has a reputation beyond repute
»ØØ9« - MSN üzeri Mesaj gönder

Paylaşım için teşekkürler üstad , ellerine sağlık. +REP

»ØØ9« isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2011, 11:01   #5
emre781
Daha yeniyim

Konular: 0
Seviye: 6 [� Bé-Yêu �� Bé-Yêu �� Bé-Yêu �� Bé-Yêu �]
Paylaşım: 0 / 138
Güç: 19 / 544
Tecrübe: 55%
Teşekkür Etti: 1.280
Teşekkür Aldı: 21
İtibar Puanı: 318
Seviye: emre781 is a jewel in the roughemre781 is a jewel in the roughemre781 is a jewel in the roughemre781 is a jewel in the rough

ben kurdum ok diyor başka bişey demiyor
emre781 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-18-2011, 12:21   #6
FGC
Forum Görevlisi

Alıntı:
emre781 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben kurdum ok diyor başka bişey demiyor
Nasıl ok diyor. Çalıştıramadın mı?
Alt 10-20-2011, 03:01   #7
emre781
Daha yeniyim

Seviye: emre781 is a jewel in the roughemre781 is a jewel in the roughemre781 is a jewel in the roughemre781 is a jewel in the rough

yok bi yazı çıkıyo stream play gibi ok diyom açmıyo crakte yok galiba içinde
Alt 10-20-2011, 03:04   #8
FGC
Forum Görevlisi

Alıntı:
yok bi yazı çıkıyo stream play gibi ok diyom açmıyo crakte yok galiba içinde
İndirmiş olduğun Iso dosyasının içine baktın mı? Crack içindedir. Oyunu oynayabilmek için cracklemen lazım.
Alt 10-22-2011, 09:02   #9
emre781
Daha yeniyim

yaptım olmadı benim pcyede attım onu crakladim stream ok die bi yazıdan başka bişe yok crakleyincede oyun hiç açılmıyor.
Alt 10-23-2011, 03:20   #10
FGC
Forum Görevlisi

Alıntı:
yaptım olmadı benim pcyede attım onu crakladim stream ok die bi yazıdan başka bişe yok crakleyincede oyun hiç açılmıyor.
SKIDROW klasörünün içindeki bütün dosyaları oyunun kurulu olduğu dizine attın mı? Bir resim çek paylaş, yardımcı olmaya çalışacağım.

Etiketler
2011, download, full, heroes, link, orchestra, oyun, red, stalingrad, tek, İndir

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil